Suuri lukuseikkailu yhdistää taiteenaloja Vaasassa

Suuri lukuseikkailu yhdistää taiteenaloja Vaasassa

Lastenkulttuuriverkosto ja kirjasto haluavat nostaa kirjallisuuden puheenaiheeksi. Suuren lukuseikkailun -kiertue vierailee Vaasassa toukokuussa.

Pohjanmaan lastenkulttuuriverkosto BARKin koordinaattori Annina Ylikosken mielestä Suuren lukuseikkailun tapahtumakiertue on jännittävä tapa tuoda kirjallisuutta esille Vaasassa. Toukokuussa alueen päiväkotiryhmät pääsevät kokeilemaan tanssisatua, yläkoululuokat kulttuuriosuuskunta Uulun musiikkityöpajaa. Alakoululuokat saavat vieraakseen kirjailija Tiina Hautalan osana Suurta lukuseikkailua. Myös ruotsinkielisille ala- ja yläkoululaisille on tiedossa erilaista ohjelmaa.

– Halusimme, että Vaasassa näkyy eri taidelajien kirjo edustettuna, Ylikoski avaa tapahtumakuukauden sisältöä. Vaasan Suuri lukuseikkailu on BARKin ja kirjaston tiiviin yhteistyön tulos. Ohjelmaa on eri-ikäisille lapsille ja nuorille, mutta myös aikuisille riittää mielenkiintoista katsottavaa. Vaasan pääkirjastolla pääsee ihastelemaan Tarinoiden Puisto: 18 nykykuvittajaa – sekä Suomi 100 Kuvitustaiteen klassikot -kuvittajanäyttelyitä. Pikku Kakkosen juhlanäyttelyssä voi puolestaan palauttaa mieleen muistoja menneiltä vuosikymmeniltä.

Ylikoski toivoo, että Vaasan Suuri lukuseikkailu inspiroisi lapsia ja nuoria lukemaan ja avaisi lapsille maailman taiteeseen. – Eri taidelajit voivat kulkea kirjallisuuden rinnalla tukemassa lukemista, hän miettii.

Suuri lukuseikkailu Vaasassa on osa Lastenkirjainstituutin ja Lukukeskuksen yhdessä koordinoimaa Suuren lukuseikkailun tapahtumakiertuetta, joka kulkee lastenkulttuurikeskuksissa ympäri Suomen Suomi 100 –juhlavuoden kunniaksi.

Pohjanmaan lastenkulttuuriverkosto BARK kuuluu opetus- ja kulttuuriministeriön Lastenkulttuurikeskusten verkostoon. Se pyrkii tarjoamaan laadukkaita kulttuurielämyksiä kaikille maakunnan lapsille asuinpaikasta riippumatta.

 

Suuren lukuseikkailun ohjelmaa Vaasassa

Pikku Kakkosen toiminnallinen 40-vuotisjuhlanäyttely Draama-salissa 5–29.5.2017.

Toukokuussa näyttely on avoinna yleisölle lauantaisin klo 10-15. Arkipäivisin näyttely on avoinna päiväkoti- ja kouluryhmille.

 

Suomi 100 – Kuvitustaiteen klassikot -näyttely

Pääkirjaston ala-aulassa 5.–31.5.2017.

Avajaiset yleisölle 5.5 klo 12.30.

 

Tarinoiden puisto: 18 nykykuvittajaa –näyttely

Pääkirjaston ala-aulassa 5.–31.5.2017.

Avajaiset yleisölle 5.5 klo 12.30.

 

Kulttuuriosuuskunta Uulun Musiikkimaisema-työpaja

Kulttuuriosuuskunta Uulun toteuttamaan Musiikkimaisema-työpajaan 15.-17.5. voi vielä ilmoittautua. Työpajat perustuvat kirjailija Tiina Hautalan aavetarinoihin.

Yhteydenotot: annina.ylikoski@obotnia.fi

Katso myös