Suuren lukuseikkailun ideakilpailun voittaja on selvillä

Suuren lukuseikkailun ideakilpailun voittaja on selvillä

Suuren lukuseikkailun ideakilpailun arvonnan on voittanut Kämmenniemen koulun, Terälahden koulutalon 5. luokka Tampereelta. Luokka osallistui kilpailuun elokuvatrailerillaan, jonka teemoina on sivistys, oppiminen ja lukutaito. Oppilaat ideoivat yhdessä elokuvan käsikirjoituksen, tekivät kuvaussuunnitelmat ja hankkivat materiaalit kuvauspäivää varten.

– Projekti tuntuu olleen ihan huikea kokemus ja elämys sekä lapsille että aikuisille… ja sehän jatkuu edelleen, kommentoi projektin vetäjänä toiminut opettaja Tuija Salonen. Toisena vetäjänä projektissa oli Kämmenniemen koulun opettaja Sinikka Sumujärvi. Elokuva-alan asiantuntemusta ja innostavaa ohjausta luokka sai Jyrki Ihalaiselta, joka on koulunkäynninohjaajana Tampereen Luontokoulu Korennossa.

– Jyrki viisasi lapsia eritoten tekstin muokkaamisessa elokuvakäsikirjoitukseksi, oli kuvauspäivänä ohjaamassa lasten työskentelyä, sekä ohjeisti ja neuvoi musiikin liittämisessä kuvan oheen, materiaalin leikkaamisessa ja koostamisessa valmiiksi traileriksi ja lopulta ihan elokuvaksi asti, Salonen kertoo.

Palkintona luokka saa kirjailijan vierailulle. Onnea vielä Tampereelle!

Kurkista luokan elokuvatraileriin

 

Suuren lukuseikkailun ideakilpailussa pohdittiin, mikä tekee lukemisesta seikkailun? Tarkoituksena oli etsiä hauskoja, rohkeita, outoja ja villejäkin ideoita, joissa mielikuvitus on päässyt valloilleen. Kilpailuun lähetettiin YouTube-videoita, ideoita Lukukampanjoista- ja haasteista, näytelmän- ja kirjan käsikirjoitus, kuvapäiväkirja, tehtäviä, lukupeli, ajatuskartta, lukuleiri ja muita kirjallisia ideoita lukemiseen innostamisesta.

Käy katsomassa ehdotuksia:

Paavolan koulun 6B, Tampere

Mertalan koulu, Savonlinna

 

(Kuvassa ehdotuksia Lahden yhteiskoululta)

 

Katso myös