Suuren lukuseikkailun konsulttiluokat esittäytyvät

Suuren lukuseikkailun konsulttiluokat esittäytyvät

Suomi 100 –juhlavuonna Suuri lukuseikkailu haluaa saada myös lasten äänen kuuluviin, minkä vuoksi seitsemän eri alakoulun luokkaa ympäri Suomea ovat suorittaneet erilaisia kirjoihin ja lukemiseen liittyviä haasteita.

Konsulttiluokkina toimivat luokat Rovaniemen Ounasrinteen koulusta, Porvoon Kvarnbackens skolanista, Turun Topeliuksen koulusta, Kontiolahden kylmäojan koulusta, Tampereen Pispalan koulusta ja Helsingin Vallilan ala-asteen koulusta ja Viikin normaalikoulusta.

Vallilan ala-asteen 5. luokan Onni, Milka, Kosmo, Bria ja Sami esiintyivät Helsingin kirjamessuilla Suuressa lasten lukupaneelissa, jossa kirjailija Katri Tapola haastatteli heitä. Keskustelun aiheena oli Lukeminen seikkailuna. Paneelissa haluttiin kuulla lapsia itseään lukemisesta ja sen merkityksestä.

– Kun on lukutunti koululla, uppoudun kirjaan enkä edes kuule, kun koulu loppuu, Kosmo kommentoi lukuelämystään.

– Tykkään lukea sellaisia kirjoja, joissa ei ole kuvia, koska tykkään itse kuvittaa kirjan päässäni, Onni kertoi.

Katso esiintyminen täältä

Vallilan ala-asteen 5. luokka keskusteli lukemisesta myös Suuren lukuseikkailun avajaisissa Akateemisen kirjakaupan Lasten lauantaissa tammikuussa.

 

Kustantajat lähtivät mukaan, kun tarkoituksena oli selvittää oppilaiden mielipide uusista lasten- ja nuortenkirjoista. Luokille lähetettiin kirjapaketit, jotka sisälsivät kirjojen lisäksi julisteen ja tunnetarroja, joita liimaamalla selviää luokan mielipide kirjoista.

 

Arvosteltavat kirjat

Karisto:  Juha-Pekka Koskinen, Salaperäinen sirkus, Aira Savisaari, Mimmu Tihinen ja Lotta Kauppi, Ponku, Peetu ja rikotun repun keissi

Schildts&Söderströms: Katarina von Numers-Ekmani, Singer, Malin Klingenbergin ja Joanna Vikström Eklövi, Den Falska Bernice

Lasten Keskus: Tittamari Marttinen, Emeliina ja laulavan koiran tapaus, Esko-Pekka Tiitinen Dada-kissan ja Populuksen popcornit, Shau Tan, Etäisten esikaupunkien asioita, David Glover, Salaisuuksien sokkelo

Otava: Helena Meripaasi, Tassutrio, Tuula Kallioniemi, Villi viikko.

Bonnierin Lukupalat-sarjasta: Roope Lipasti ja Harri Oksanen, Lätkä-Lauri ja ihmeräpylä, Anna Hallava ja Emmi Jormalainen, 2A:n kamut kykykilpailuissa

 

                             

 

Nyt esittäytyy Kylmäojan koulun 5A-luokka

– Meidän luokkamme on hyvä tuntityöskentelyssä ja lukemisessa. Meidän luokassamme on kiva, hyvä ja paras opettaja koko maailmassa, luokka lähetti terveisiä. Luokkaan kuuluu 23 oppilasta: 9 tyttöä ja 14 poikaa.

 

Kylmäojan luokka suosittelee:

Harry Potter ja Viisasten kivi, J. K Rowling: ”Harry Potterit ovat hyviä, koska ne ovat jänniä.”

Paha Piski ja rajut jamit Marsissa, Martin Chatterton: ”Kirja oli vauhdikas ja hauska.”

Iso kiltti jätti, Roald Dahl: ”Tarina oli tarpeeksi pitkä ja todella hyvä.”

Suuntana NHL, Gunnar Nordström: ”Siinä oli hyvä huumori.” ”Tykkään urheilusta. En olisi halunnut lopettaa lukemista”

Spiderwickin kronikat: Rautapuu, Holly Black ja Tony Diterlizzi: ”Siinä oli hyvä juoni ja se oli jännittävä.”

Nälkäpeli, Suzanne Collins: ”Kirja on tosi jännä ja mielenkiintoinen. Siihen jää koukkuun.”

Viisikko, Enid Blyton: ”Siinä oli niin jännittäviä kohtia, etten enää itsekään uskaltanut lukea. Onneksi lopussa kaikki on hyvin.” ”Jännä, hauska ja sitä oli mukava lukea.”

Musta kaista: Kelmejä ja kesäduunareita, Markku Pietikäinen; ”Se on hyvä salapoliisitarina.”

Viivi Pusu ja Tuhkimon tennari, Tittamari Marttinen: ”Kirjassa oli hyvä juoni ja sitä oli kiva lukea.”

Katso myös