Paula Noronen vieraili Lukuviikolla virtuaalisesti

Paula Noronen vieraili Lukuviikolla virtuaalisesti

Kirjailija kannusti virtuaalivierailulla eka- ja tokaluokkalaisia lukemaan ja pitämään kiinni mielikuvituksestaan.

Kankaisten kyläkoulun yhdistetty 1.-2. luokka repeää nauruun, kun kirjailija Paula Noronen kutsuu luokkaa lihapullaluokaksi. Nimi on saanut alkunsa hetkeä aiemmin, kun kirjailija ja luokka puhuivat lempiruoistaan, jolloin selvisi, että oppilaat saavat syödä ruokatunnilla niin monta lihapullaa kuin vain jaksavat.

Sitä ennen Paulalle on esitetty tärkeä kysymys: – Jos sinulla olisi oma marsu, mikä sen nimi olisi?

Kirjailija miettii hetken. – Mikäköhän voisi olla hyvä nimi, auttakaa vähän, hän kehottaa kuulolla olevia luokkia. Oppilaat viittaavat innokkaasti ja eräs käden heiluttajista saa puheenvuoron: – Supermarsu, oppilas ehdottaa.

-Niinpä tietysti. Sen nimi olisi tietysti supermarsu, Paula sanoo. Hänen kirjoittamansa Supermarsu –kirjasarja on viimeisen kymmenen vuoden aikana löytänyt tiensä lasten suosioon. Kirjailija onkin nyt puhumassa Supermarsusta, kirjailijan työstä sekä lukemisesta ja kirjoittamisesta eka- ja tokaluokkalaisille. Hän ei kuitenkaan ole fyysisesti Kankaisten koululla, vaan istuu omalla työhuoneellaan ja puhuu web-kameralle. Kankaisten kyläkoululla luokka istuu lattialla ja tuijottaa valkokankaalta kirjailijan heijastettua kuvaa pehmoeläimet kädessään.

Vierailua ovat omissa kouluissaan seuraamassa myös 2. luokka Jyväskylästä ja Kajaanista, josta he kirjoittavat tietokoneen ruudulle ilmestyvään chattiin omia kysymyksiään.

-Kun olin koulussa teidän ikäisenne, teimme paljon tarinoita ja tykkäsin, kun siinä saa käyttää mielikuvitusta. Sitten joku sanoi kerran koulussa, että sinulla on huono mielikuvitus. Älkää uskoko ketään, joka sanoo niin teille. Kaikilla on mielikuvitus, Paula rohkaisee. – Kenestä tahansa voi tulla kirjailija, kunhan vain jaksaa istua ja kirjoittaa.

Kirjailija kannustaa oppilaita lukemaan, sillä ne jotka lukevat, tulevat aina tietämään enemmän maailmasta.

 

Bonnier lähetti Kankaisten kyläkoululle Lukuviikon kunniaksi Paula Norosen Yökoulu-teoksia, jotka kuuluvat Lukupalat-kirjasarjaan.

Katso myös