Näin voit osallistua

Lukukeskus ja Lastenkirjainstituutti kutsuvat koko Suomen suureen lukuseikkailuun juhlavuonna 2017.  Hankkeen kohderyhmänä ova lapset ja nuoret perheineen sekä heidän parissaan työskentelevät aikuiset. Hankkeen toteuttavat yhteistyössä kirjastot, kustantajat, kulttuurialan toimijat, järjestöt, koulut sekä muut lasten parissa toimivat tahot. Vuoden aikana järjestetään tapahtumia, näyttelyitä, lukukampanjoita sekä innostavia kilpailuja lapsille ja nuorille.


Lapsille, nuorille, kouluille ja kodeille

Valtakunnallinen tapahtumakiertue kiertää Lastenkulttuurikeskuksissa 6 paikkakunnalla: Sipoossa, Vaasassa, Turussa, Porissa, Kemissä ja Kuopiossa. Tiedotamme ohjelmasta lisää lähempänä juhlavuotta.

Suuren lukuseikkailun tapahtumakalenteri kokoaan yhteen satoja tapahtumia juhlavuoden aikana. Yhteiseen tapahtumakalenteriin voit ilmoittaa pienet tai suuret tapahtumat ympäri Suomen. Näin pääset mukaan yhteiseen lastenkirjallisuuden juhlahumuun ja Suureen lukuseikkailuun!

Sanataidetehtäviä ja oppituntivinkkejä ilmiöpohjaisen opetussuunnitelman tueksi:
1.-2. -luokkalaisille
3.-6. -luokkalaisille
7.-9. -luokkalaisille

Lukuviikkoa vietetään 17.-23.4. Se on myös osa Suurta lukuseikkailua. Lukuviikko täyttää tänä vuonna 40 vuotta ja teemana on Anna lahjaksi lukuseikkailu. Haastamme kaikki paljastamaan omat suosikkikirjansa ja vinkkaamaan lempikirjansa eteenpäin. Kampanja käynnistetään jo 10.4. pääsiäislomaa edeltävällä viikolla, koska pääsiäisvapailla on usein aikaa myös lukea. Osallistumisvinkki kouluille: Lukuviikon sivuilta voi tulostaa vinkkauskortteja, joilla oppilaat voivat suositella eteenpäin omaa suosikkikirjaansa. Kirjavinkkauksista voi koostaa kirjanäyttelyitä, kutsua esim naapuriluokan tutustumaan vinkattuihin kirjoihin ja haastaa heidät mukaan tai lahjoittaa vaikka omia kirjoja eteenpäin vinkkauskortilla varustettuna. Vinkkejä kirjavinkkauksen onnistumiseksi löytyy osoitteesta www.lukuviikko.fi

Maksuttoman Suuri lukuseikkailu -julisteen voit tilata osoitteesta asiakaspalvelu@lukukeskus.fi

Viestintä- ja markkinointimateriaalit ovat käytettävissä koko vuoden ajan. Julisteita voit tilata sähköpostitse asiakaspalvelu@lukukeskus.fi

 

Kirjastoille, kustantajille, kulttuurialan toimijoille, järjestöille ja muille yhteistyökumppaneille

Suuren lukuseikkailun tapahtumakalenteri kokoaan yhteen satoja tapahtumia juhlavuoden aikana. Yhteiseen tapahtumakalenteriin voit ilmoittaa oman lastenkirjallisuutta tai lukuharrastusta edistävän tapahtumasi.

Voit tilata lastenkirjallisuus- ja kuvitusnäyttelyn laajasta valikoimasta.

Viestintä- ja markkinointimateriaalit ovat käytettävissä koko vuoden ajan. Hankkeen logon voit ladata Suureen lukuseikkailuun liittyvän viestinnän tueksi täältä. Julisteita voit tilata sähköpostitse asiakaspalvelu@lukukeskus.fi Toimitamme Suuri lukuseikkailu -julisteen kaikkiin kirjastoihin maksutta.

Lue lapselle -kampanja on tarkoitettu vanhemmille lapselle lukemisen tärkeydestä. Esite sisältää faktatietoa, tutkija Päivi Heikkilä-Halttusen kirjavinkkejä eri-ikäisille sekä konkreettisia neuvoja lapselle lukemiseen. Tilattavissa on myös seinälle kiinnitettävä ”lukumitta”, johon on koottu käytännöllisiä vinkkejä lapselle lukemisesta ja Hannele Huovin originaaliruno. Osallistumisvinkki esim kirjastoille: lastenosastoille ”Lue lapselle” –kirjanäyttely, johon voi nostaa ääneen luettavaksi sopivia kirjoja eri-ikäisille, jakoon faktaesitteitä sekä lastenosaston seinälle lukumitta. Esitteet ja mitan voi tilata maksutta lukukeskuksesta asiakaspalvelu@lukukeskus.fi

Lukuviikkoa vietetään 17.-23.4. Lukuviikko täyttää 40 vuotta ja teemana on Anna lahjaksi lukuseikkailu. Haastamme kaikki paljastamaan omat suosikkikirjansa ja vinkkaamaan lempikirjansa eteenpäin. Kampanja käynnistetään jo 10.4. pääsiäislomaa edeltävällä viikolla, koska pääsiäisvapailla on usein aikaa myös lukea. Osallistumisvinkki kirjastoille: kävijoitä voi kannustaa antamaan omat kirjasuosituksensa. Kirjastot voivat tulostaa Lukuviikon sivuilta vinkkauskortteja, joita asiakkaat voivat jättää kirjan väliin suositukseksi. Kirjavinkkauksista voisi koostaa kirjanäyttelyitä, kutsua esim lähikoulun luokkia tekemään omat vinkkausnäyttelynsä, tai haastaa henkilökunnan vinkkaamaan. Vinkkejä kirjavinkkauksen onnistumiseksi löytyy osoitteesta www.lukuviikko.fi

Suuri lukuseikkailu –seminaari järjestetään asiantuntijoille ja ammattilaisille marraskuussa 2017. Lisätietoa seminaarista saat tilaamalla Suuri lukuseikkailu -uutiskirjeen.

Yhteistyöehdotukset:
tiedottaja Emmi Jäkkö
puh. 050 563 8998
info@suurilukuseikkailu.fi

Uutisia