Suuri lukuseikkailu -kiertue vierailee kahdeksalla paikkakunnalla

Suuri lukuseikkailu -kiertue vierailee kahdeksalla paikkakunnalla

Huhtikuussa Sipoo täyttyy kirjallisuudesta ja muusta kulttuurista, kun Suuren lukuseikkailun tapahtumakiertue saapuu paikkakunnalle kuukaudeksi. – On meille ylpeydenaihe, että kiertue alkaa Sipoosta, kommentoi Sipoon kulttuuritalo Lilla Villanin toiminnanjohtaja Petri Pöyhönen. Erilaisia esityksiä voi käydä katsomassa Nikkilän pääkirjastossa, Söderkullan kirjastossa ja kulttuuritalo Lilla Villanissa. Pöyhönen on innoissaan, kun mukaan on saatu monia eri toimijoita.

– Haluamme tarjota eri kohdeyleisölle erilaista toimintaa. Meillä on laadukasta ohjelmaa lapsiperheille, mutta myös aikuisille, Pöyhönen avaa kuukauden tapahtumia. Sipoossa nähdään esimerkiksi Pikku Kakkosesta tuttu Katti Matikainen lukemassa satuja, nukketeatteri, kirjailijavieraita, laulua, soittoa ja tarinankerrontaa. Lisäksi esillä on Suomi 100 Kuvitustaiteen klassikot- ja Tarinoiden puisto 18 nykykuvittajaa –näyttely sekä Pikku Kakkosen juhlanäyttely.

Kaiken hulinan keskiössä on lasten ja nuorten lukeminen. – Toivon, että kiertueen myötä lukemisen tärkeys tulisi tutuksi kaikille Sipoossa, Pöyhönen sanoo. Tapahtumiin osallistumisen kynnystä onkin madallettu, sillä kuukauden ohjelmiin osallistuminen on maksutonta. – Näin tapahtumiin osallistuminen on mahdollista kaikille, Pöyhönen kommentoi. Kielimuuriakaan ei pitäisi syntyä, sillä Sipoon ohjelmasisällöissä on haluttu ottaa erityisesti kaksikielisyys huomioon.

Suuri lukuseikkailu Sipoossa on osa Lastenkirjainstituutin ja Lukukeskuksen yhdessä koordinoimaa Suuren lukuseikkailun tapahtumakiertuetta, joka kulkee lastenkulttuurikeskuksissa ympäri Suomen Suomi 100 –juhlavuoden kunniaksi. Kiertuepaikkakuntia ovat Sipoo, Vaasa, Tampere, Helsinki, Turku, Pori, Kemi ja Kuopio.

Suomen lastenkulttuurikeskusten liitolle lasten ja nuorten lukeminen ja sanataiteesta nauttiminen on tärkeä asia. – Odotamme monenlaisia, yllättäviä ja mieleen jääviä kohtaamisia niin kirjojen, kuvitusten, näiden tekijöiden kuin lukemisenkin äärellä, sanoo lastenkulttuurikeskusten toiminnanjohtaja Saara Vesikansa.

Lilla Villan on koko perheen kulttuuritalo Sipoon Nikkilässä.

(Kuvassa nukketeatteri Ofelian Reetu ja Lola - Reetu och Lola)

Katso myös